Album

Op zaterdag 18 november organiseerde Noorderklanken een concert met als thema ‘als de dag gedaan is”. Wat houdt een mens zo al bezig op het einde van de dag? Noorderklanken bracht een muzikale impressie met zowel ingetogen als uitbundige liederen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Ad van Sleuwen op een toch wel uitzonderlijk instrument, nl. het harmonium. Het concert vond plaats op een unieke locatie. De voormalige grote refter van de Achelse Kluis, waar vroeger de trappisten in alle stilte hun maaltijd nuttigden, werd omgetoverd tot een prachtige, sfeervolle concertlocatie.


Zangkoor Noorderklanken 25 jaar

Zaterdagavond 11 februari vierde zangkoor Noorderklanken zijn 25-jarig bestaan met een jubileumconcert. In de kerk van Achel-Centrum kreeg het publiek een gevarieerd programma te horen met muziek van Gjeilo, Jenkins, Whitacre, Rutter en tenslotte Mendelssohn’s Psalm 42.

Het concert werd ingezet met een virtuoze orgelpartij door Joost Vermeiren. Vervolgens bracht, onder de deskundige leiding van dirigent Sander Jakubka, Noorderklanken samen met het 14-koppig strijkers- en blazersensemble van de familie Awouters het publiek in vervoering. De bijdrage van pianist Martijn Van den Dungen en van soliste Anja Van Engeland maakten het feestelijk kader compleet. Na afloop werd er bij het genot van een glaasje wijn nog gezellig nagepraat en getoast op een geslaagde jubileumviering. De reacties van het talrijk opgekomen publiek waren enthousiast.

U kunt het hoogtepunt van de avond beluisteren:

Psalm 42: Wie der Hirsch schreit.Kerstconcert

Zaterdagavond 14 december 2019 zong zangkoor Noorderklanken kerstmis op gang in de kerk van Achel-Centrum. Tijdens hun kerstconcert werd het publiek vergast op een muzikale avond vol winterse kerstsfeer.
 
Onder de deskundige leiding van Lut Dreesen trakteerde Noorderklanken op een vroeg stukje Kerstmis.  De pianobegeleiding door Martijn Van Den Dungen en een ad hoc strijkersensemble zorgden voor de stemmige ondersteuning bij de kerstliederen. Alle clichés werden weeral eens bevestigd. Het publiek was de grote winnaar.


Noorderklanken aan zee

In het weekend van 19 en 20 oktober 2019 was zangkoor Noorderklanken aan zee.
In Oostende verzamelden de zangers zich voor een intensief repetitieweekend als voorbereiding op het kerstconcert van 14 december . Pittige repetitiesessies werden afgewisseld met ontspannende strandwandelingen en een lekker drankje. Kortom een enthousiaste groep genoot van een schitterende weekend.


Bavarian Highlands Suite

Op 25 mei 2019 nam zangkoor Noorderklanken u mee op een muzikale reis naar Beieren.

In 1894 vereeuwigde componist Edward Elgar in enkele welklinkende liederen zijn mooie herinneringen aan een vakantie met zijn gezin in Hoog-Beieren. Het gebied rond Garmisch had toen zeker nog niet de toeristische uitstraling van vandaag. Maar de lokale volksmuziek en dans inspireerden Elgar tot mooie, romantische melodieën die poëtisch van tekst voorzien werden door zijn vrouw.
Noorderklanken bracht u in de sfeer met een aantal inleidende liederen. Na een instrumentaal intermezzo liet het koor u genieten van Elgars meesterwerk dat al zovelen beroerd heeft. Noorderklanken voerde de oorspronkelijke versie met pianobegeleiding uit.


 

Noorderklanken 20 jaar!

Deze presentatie, gemaakt ter gelegenheid van het vierde lustrum van Noorderklanken, biedt u in inkijk in onze activiteiten doorheen het jaar. Klik op de afbeelding om hem te starten